// ./?im=3000-aar-gammel-tattoo_4084.jpg&capt=Rekonstruktion af det overraskende fund

Exit: Flyselskaber vil droppe skiltning af nødudgange

Selve skiltningen gør folk nervøse, og nye forsøg viser at det virker bedre at annoncere med gratis flødeboller.

11. februar 2016. Kl 9:31 · Permalink Flyselskaber vil droppe skiltning af nødudgange. Christopher Doyle

Flyselskaber vil gerne kommunikere nødudgang bedre.
Warning: Undefined property: stdClass::$type in /home/www/xn--sideterlgn-7cb.wil.dk/index.php on line 609
Foto: Christopher Doyle / flickr.com

Internationale erfaringer tyder på at selve skiltningen gør folk nervøse for hvad der kan ske. En række flyselskaber i Star Alliance gruppen, der blandt andet omfatter SAS og Lufthansa, har derfor taget initiativ til nye undersøgelser. Formålet er at forbedre følelsen af sikkerhed. Man vil kommunikere bedre.

— Flysikkerheden er generelt meget høj når vi sammenligner med andre transportformer. Alligevel annonceres der højt og tydeligt alt hvad man skal gøre hvis det går galt. På den måde planter man i passagerernes bevidsthed at det kan gå galt, endog i en sådan grad at hvert eneste lille lufthul kan give følelsen af at nu sker det, nu falder flyet ned, siger cand.psych.soc Henrik Nørregaard, adfærdsforsker ved Roskilde Universitet, som har formuleret teorien bag undersøgelsen og designet forsøgene.

I de første afsluttede forsøg er ‘nødudgang’ fjernet fra kabinen og erstattet med forskellige anvisningspopups som peger i retning af udgangene, fx ‘Gratis smags­prøver’ og ‘Fladskærme, 80 procent nedsat’.

— Det bedste resultat, også sammenligneligt med et gammeldags nødudgangsskilt, opnåede vi med ‘Så er der flødeboller!

De opfølgende interview viste dog ikke kun tilfredshed blandt testpassagererne. På business var der udbredt utilfredshed med at de ikke fik den Summerbird flødebolle som de mente de var blevet lovet, mens enkelte på økonomiklassen hellere ville have haft kokosboller i stedet for Bamseboller fra Netto.

‘Så er der flødeboller’ performer bedst, kraftigst og længst.

Forskerne er dog overbeviste om at de skal nok få passagerne nudget i den rigtige retning når metoden bliver fin-tunet.

Forsøgspassagerne siger samstemmende at de på intet tidspunkt var nervøse, undtagen en enkelt som lige nåede at tænke at hans kone nok ville brokke sig når han kom hjem med endnu en fladskærm.

Forskerne ser det som nyttig viden i den fremadrettede forskning indenfor positiv adfærdsregulering. Det samme gør flyselskaberne.

— Nu glæder vi os til at få afprøvet forsøgsresultaterne i virkeligheden.

**** 37

Arkæologer finder tatovering på et 3000 år gammelt barnelig

23. maj 2018 0 Tudsegammel tradition udfordrer Folketinget til at ændre loven om forbud mod tatovering af mindreårige.

Facebook ændrer deres algoritmer igen efter ‘aprilsnar’

2. apr 2018 0 Efter en lang 1. april erkender Facebook at man har et stort problem med brugere der ikke kan lade være med at skrive Aprilsnar i kommentarsporet.

Produktionen af Gajol-citater skal flyttes til Læsø

30. mar 2018 0 Dansk Folkeparti mener at det danske gajol-vejr og ditto visdom skal repræsentere hele landet, og at det således er betimeligt at flytte produktionen af citater væk fra hovedstaden.

Præriens Superskarpe Drenge

7. maj 2017 0 Efter succesen med nyrestaureringen af Matador, fortsætter DR nu med at restaurere den danske filmkulturskat.

Vores Vejr til seerne: Send ikke flere billeder

22. nov 2016 0 Danmarks Radios vejrredaktion har nu så mange billeder fra seerne, at der er rigeligt til de næste ti år. Det var tirsdag morgens lysende skyer der fik indbakken til at tabe pusten.

Nyt spil skal få remoten op fra sofabordet

15. nov 2016 0 Efter at Pokémon Go med succes har fået spillerne ud på gaden, kommer nu en såkaldt Nº2 app som også skal få os til at flytte os – i hvert fald mentalt.

Lørdag eftermiddag: Ingenting eksisterer!

29. okt 2016 0 Ingenting er stærkt undervurderet. relativt betragtet betyder ingenting meget mere for os end resten.

Voksen-malebog med søjler, lagkager og andre diagrammer

25. okt 2016 0 Voksne med lyst til malebøger får nu mulighed for at kombinere deres hobby med egne statistiske virkeligheder. Bogen vækker både begejstring og bekymring.

Vores skrifttyper oversvømmer DF

19. maj 2016 0 Dansk Folkeparti bliver overvømmet med med tilbud om at købe skriveskrift. Det sker efter det er kommet frem at Søren Espersens kone Yvette har solgt sin håndskrift til partiet.

Movia i ny skandale om reklamer

13. mar 2016 0 A-busserne i København har i de sidste dage kørt rundt med reklamer for Satiremagasinet Spot. Det bliver nu stoppet.

Designere protesterer over Bæredygtigt Landbrug

8. mar 2016 0 Foreningens image er nu også belastet af at navnet i deres logo er kunstigt pumpet op. Uægte fed på den ufede måde, lyder dommen.

Der er ikke skjulte tegn og beskeder i alle logoer

4. mar 2016 0 Fire designere har udvalgt fire kendte logoer som overraskende nok ikke indeholder ubevidste, skjulte meddelelser.

Lars Løkke slår en proper næve

25. feb 2016 0 Si’ det er løgn er lykkedes med at få dette eksklusive interview med Eva Kjer Hansen — hun sværger at hun siger sandheden.

Forbud på vej mod at bruge store bogstaver

23. feb 2016 0 Designråd vil indføre autorisation til store bogstaver. Fremover må kun specialister bruge de populære, men også vanskelige tegn.

Stigning i salg af antiluftværns-udstyr til private

20. feb 2016 0 Mens fængsler menes at ville indføre en slags missilskjold mod droner, siger byggemarkeder at de har svært ved at følge med efterspørgslen på disse skjold.

PET beder Gud om hjælp til slettede beskeder

18. feb 2016 0 Efterretningstjenesten har bedt forskellige virksomheder og offentlige instanser om at udvikle værktøjer til at afsløre beskeder som ellers er utilgængelige.

Politikere på højrefløjen er blå husarer

18. feb 2016 0 Et stort flertal anser politikere for at være blå når de ligger holdningsmæssigt til højre for midten, viser en meningsmåling lavet af DR.

Nej, det var ikke godt

16. feb 2016 0 Jakob opdagede at man ikke altid kommer længst med ærlighed — da han vågnede på hotellet morgenen efter konferencens gallamiddag.

Ny kønsbevidst afmærkning af cykelsti

13. feb 2016 0 Nyt projekt tegner konturerne til at udfordre vanetænkning indenfor valg af farver og symboler. Ti millioner kroner er der i første omgang afsat til at male udvalgte steder.

Ny grafik beskriver forholdet mellem to dele

13. feb 2016 0 Infografisk fremstår delene skarpt skåret med klare referencer til mængden som de hver især gestalter, mener markedsføringsekspert.

Vejrprofeter undskylder også

10. feb 2016 0 Meteoritnedslaget i lørdags skete midt i tv-landsindsamlingsshowet og fik mange seere til at forlade fjernsynet.

Gud undskylder for meteorit

9. feb 2016 0 En gruppe som kalder sig De Trofaste, siger at de har modtaget en besked fra Gud: Det er hans sten, og det var ikke med vilje.

Gentoftes flygtninge skal bo i hule træer

8. feb 2016 0 Kommunen med det mange udlændinge accepterer nu modtage flere flytgninge. Et nyt projekt skal mulighedsfacilitere kommunale aktiver.

1864 er et rødt tal

7. feb 2016 0 Analytikere er ikke i tvivl: Nogle tal er det bedst at undgå.

Circonflex (^) flekser ud

5. feb 2016 0 Aigu, cedilla, circonflexe, tréma, grave. Frankrig får snart færre diakritiske tegn at gøre godt med.

Lokumsgraffiti i FN inspirationen bag Lykketofts svindlertale

3. feb 2016 0 Der spekuleres nu i hvem der har haft adgang til både Posca tuscher og toilet, og som har dyb indsigt i dansk politik.

‘Bedrag er smukt. Jeg tror på bedrag’

1. feb 2016 0 6. afsnit, i hvilket en kendt filmskaber måske anmelder Danmarks Radios tv-serie Bedrag og kommer overraskende tæt på sandheden.

Facebook vil forbyde brug af tekst

30. jan 2016 0 Kommentarsporet må ikke længere flyde med uhumskheder og groft sprog, så nu forbydes al tekst. Samtidigt indfører facebook en algoritme som slører tekst i billeder.

Tegnere udsat for grovkorket satire

28. jan 2016 0 En usædvanlig grov tegning er blevet delt på facebook og udstiller satiretegnere som gruppe. Tegnerne overvejer hvad der nu skal ske. Politikere afviser at kende til den.

Elpærer bliver intelligente


Warning: Undefined property: stdClass::$pre in /home/www/xn--sideterlgn-7cb.wil.dk/_includes/chunks/feed-link-article.php on line 17

24. jan 2016 0 Intelligente pærer overtager en stigende del af markedet, og forbrugerne er glade fordi man ikke mere behøver at tænke over hvordan der blev lys. Men udviklingen viser sig ikke uden problemer.

Sønderjylland sætter egnsretter på menuen


Warning: Undefined property: stdClass::$pre in /home/www/xn--sideterlgn-7cb.wil.dk/_includes/chunks/feed-link-article.php on line 17

22. jan 2016 0 Kommuner inspireres for tiden af Randers og vil påbyde forskellig lokalhistorisk madkultur i institutionernes menuer. Sønderjylland at blandt andet indført muldvarpeskud.

60 procent af alle svin vil gerne spises af mennesker

20. jan 2016 0

Sort-hvid grafik anklages for at være sort-hvid


Warning: Undefined property: stdClass::$pre in /home/www/xn--sideterlgn-7cb.wil.dk/_includes/chunks/feed-link-article.php on line 17

16. jan 2016 0 Oscars komiteen og Süddeutsche Zeitung blev ramt af sort-hvid grafik. Nu bliver sort-hvid grafik selv sagsøgt – i Sverige.

Lige midt i sylten


Warning: Undefined property: stdClass::$pre in /home/www/xn--sideterlgn-7cb.wil.dk/_includes/chunks/feed-link-article.php on line 17

16. jan 2016 0

Statsministeren vil lade sig rive med i nytårstalen


Warning: Undefined property: stdClass::$pre in /home/www/xn--sideterlgn-7cb.wil.dk/_includes/chunks/feed-link-article.php on line 17

1. jan 2016 0 Kommentatorerne er enige: Statsministerfruen kommer til at stå på andre ben.

Walmart rykker også


Warning: Undefined property: stdClass::$pre in /home/www/xn--sideterlgn-7cb.wil.dk/_includes/chunks/feed-link-article.php on line 17

25. feb 2015 0 Walmart® rykker nu også ind i Foulum™. Det drejer sig om et 10.000 ha EU-brakmark øst for Foulum™.

Arvingerne mumler


Warning: Undefined property: stdClass::$pre in /home/www/xn--sideterlgn-7cb.wil.dk/_includes/chunks/feed-link-article.php on line 17

2. feb 2014 0 Seerne er utilfredse med ikke at kunne høre, og foreslår at Arvingerne på den korte bane sendes i samarbejde med Dansk Lyttecenter.

…men det kunne lige så godt være sandt … ikke?
Her er historier der ikke går for tæt på virkeligheden. Men nogle gange går vi alligevel over stregen. Sådan må det være. Fordi vi ku’ li’ at vide: Hvad foregår der bag virkeligheden.

F
Redaktion sideterlogn@wil.dk
Redaktør: Torben Wilhelmsen
Sitet er hosted af wil.dk
Fonte er stillet til rådighed af imperfegg.dk